Συνέντευξη με τον τραγουδοποιό Γιάννη Αδάμο (video)

18 Μαΐου, 2021

Ο Γιάννης Αδάμος μιλάει στο agrinio24.gr για την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του, και την πορεία του στην μουσική.

 • Καλησπέρα Γιάννη! Είναι μεγάλη μας χαρά να σε έχουμε μαζί μας. Πώς σε βρίσκουμε; Κάποιο project ή γενικά κάποια δουλειά στο προσκήνιο, πέρα από το άλμπουμ σου “Κόσμε Γλέντα” που μόλις κυκλοφόρησε;

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε! Είμαι πολύ καλά σε ρυθμούς κυκλοφορίας του νέου δίσκου και παράλληλα με τον νέο δίσκο ετοιμάζω κάποια LIVE που θα κάνω με την Λεμονιά Μπέζα στο κανάλι μου στο Υoutube και κάποια νέα επεισόδια για την εκπομπή μου εκεί που έχει τίτλο στο καθιστικό! 

 • Η φλόγα παραμένει η ίδια σήμερα, όπως τότε που ξεκίνησες να ακούς και να παίζεις μουσική;

Η φλόγα όχι μόνο παραμένει ίδια αλλά έχει φουντώσει ακόμη πιο πολύ μέσα μου για δημιουργία καθώς και για live εμφανίσεις ! 

 • Ας περάσουμε στο νέο άλμπουμ σου. Ο τίτλος του “Κόσμε Γλέντα!” φέρνει πολλούς συνειρμούς στο μυαλό, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι. Μίλησέ μας λίγο σχετικά με το concept των τραγουδιών και την ιδέα πίσω από τον τίτλο.

Γενικά όλο το concert έγινε σε ρυθμούς πραγματικά Κόσμε Γλέντα! Η διάθεση δηλαδή όλων μας αποτυπώθηκε στον δίσκο 100 τις εκατό. Η ιδέα του τίτλου πέρα το ότι μας προτρέπει να γλεντήσουμε και να ξεχαστούμε γενικότερα απ όλο αυτό που ζούμε είναι και λίγό ειρωνικός σαν τίτλος, Οπότε έχει δύο έννοιες ο κάθε ένας ας κρατήσει όποια επιθυμεί και του εκφράζει! 

7τ77τ87τ8τ8τ8τ8τ7τ

 • Τι διαδικασία ακολούθησες συνθετικά; Ποιος επωμίστηκε το κύριο βάρος της δουλειάς;

Συνθετικά πάντα ακολουθώ την ίδια διαδικασία, Δηλαδή ο στίχος και η μουσική μου έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα και αβίαστα! Από εκεί και πέρα καθοριστικό ρόλο παίξανε οι μουσικοί που συμμετείχαν γιατί πραγματικά ο καθένας έχει βάλει την ψυχή του σε αυτή τη δουλειά και φαίνεται αυτό. 

 • Ποια άλλα πράγματα σε ενέπνευσαν για τη δουλειά;

Γενικά εμπνέομαι από το κάθε τι ασήμαντο που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Σίγουρα όλο αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο με επηρέασε και θέλησα και εγώ να γλεντήσω μόνο που γλέντησα στα τραγούδια μου. Πάντα εμπνέομαι από κάθε τι ασήμαντο και γενικά η έμπνευση μου έρχεται κάθε φορά που έχω κάτι μέσα μου και θελώ να το αφήσω να φύγει αυτή την φορά ήταν τα γλέντια ! 

Screenshot 8590

 • Θεωρώ από το πρώτο σου κιόλας άλμπουμ ότι λατρεύεις την αρτιότητα. Κάθε τι φαίνεται άρτια δουλεμένο και προσεγμένο μέχρι την τελική λεπτομέρεια. Γενικά προδιαγράφεις την πορεία σου ή σου βγαίνει αυθόρμητα όλο αυτό;

Σίγουρα τα τραγούδια μου μου βγαίνουν αυθόρμητα, από εκεί και πέρα δουλεύονται προσεγμένα και πολλές ώρες μέχρι να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Είμαι τραγουδοποιός δηλαδή φτιάχνω τραγούδια από το μηδέν παρα μόνο από ερεθίσματα και  συναισθήματα αυτά είναι τα υλικά ενός τραγουδοποιού και μου αρέσει αυτός ο όρος γιατί είναι αυθεντικός και ξεκάθαρος όπως για παράδειγμα ο χτιστείς. 

 • Χωρίς να χρησιμοποιείς τεχνικές υπερβολές, φαίνεται να δίνεις έμφαση στο songwriting. Κατά πόσον πιστεύεις ότι αυτό χρειάζεται μουσική παιδεία ή παίζει περισσότερο ρόλο ο αυθορμητισμός στη σύνθεση;

Χρειάζεται σίγουρα μουσική παιδεία και άπειρες μουσικές γνώσεις. Ο αυθορμητισμός βοηθάει σε ένα αρχικό επίπεδο στη σύνθεση από εκεί και πέρα πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο η μουσική παιδεία!  

Screenshot 8591

 • Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν τα τεχνικά και παραδοσιακά θέματα. Μεστά και πολύ μελωδικά. Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια μπάντα ή γενικά σε άλλο μουσικό είδος;

Αγαπώ αυτό το είδος που γράφω όμως αγαπώ περισσότερο την μουσική σαν γενική έννοια οπότε ναι θα μπορούσα να βρεθώ σε οποιοδήποτέ είδος μουσικής επι σκηνής η μουσική είναι μία! 

 • Το εξώφυλλο δείχνει να είναι έντονα συνυφασμένο με το concept και τον τίτλο του άλμπουμ. Έγινε εσκεμμένα αυτό και αν ναι πες μας το συσχετισμό.

Το εξώφυλλό και γενικά όλο το art του δίσκου έγινε από τον πολύ καλό μου φίλο Στέφανο Γιούνη . Έγινε εσκεμμένα, ό Στέφανος ξέρει πολύ καλά την μουσική μου ήξερε ακόμη καλύτερα ΄΄όλο αυτό το κλήμα που επικρατούσε στην παραγωγή και το μετέφερε στο εξώφυλλο πάρα πολύ καλά τέλεια θα έλεγα και τον ευχαριστώ και από εδώ. 

 • Πώς βλέπεις το μέλλον σχετικά με τις ζωντανές εμφανίσεις στην εποχή του Covid-19; Θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ σύντομα;

Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος οπότε βλέπω θετικά τα πράγματα για εμφανίσεις. Με θλίβει βέβαια το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι με τις πολλές εμφανίσεις και με τα πανέμορφα post ότι ξεκινάμε και όλα τα σχετικά δεν πείρε κανείς τους θέση εκτός εξαιρέσεων για τις αποζημιώσεις των μουσικών που έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο! Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό ! 

 • Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο νέο σου άλμπουμ, που μου έφερε στο νου τις πολύ καλές στιγμές του έντεχνου και παραδοσιακού μας τραγουδιού. Η τελευταία λέξη, σου ανήκει…

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη Κουβέντα που είχαμε και μην ξεχνάτε ότι και να γίνει να γλεντάτε ! 

Πηγή

Leave A Comment