Η Μαρία Ιακώβου & οι Ήξεις Αφήξεις τραγουδούν Σταύρο Κουγιουμτζή (βίντεο)

14 Φεβρουαρίου, 2021

Μικρασιατικής καταγωγή ο Σταύρος Κουγιουμτζής ,όπου κυρίως έζησε στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του λαϊκού μας τραγουδιού που άφησε έναν αξιοσημείωτο αριθμό τραγουδιών. Τα τραγούδια του διακρίνονται για την ευαισθησία που τα διακατέχει άλλα και την ευγένεια του καλλιτέχνη. Ο Σταύρος Κουγιουμτζής με τα τραγούδια του μπορεί να συγκινήσει ένα απλό άνθρωπο διατηρώντας ψηλό επίπεδο μουσικής και ποιητικής έκφρασης. Η βυζαντινή μουσική, το δημοτικό και το λαϊκό τραγούδι υπήρξαν πνευματική τροφή για τα παιδικά του χρόνια, στη συνέχεια έκανε κλασσικές σπουδές αλλά η μεγάλη του αγάπη στην οποία και στράφηκε ήταν το ελαφρό και λαϊκό τραγούδι όπου ξεκίνησε την δισκογραφία του πάνω σε αυτό το 1960.Τεράστια επιτυχία γνωρίζει στα μέσα της δεκαετίας το ΄70 αφού ξεκινάει η συνεργασία του με μεγάλους ερμηνευτές και ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλά από τα κομμάτια του. Ο Σταύρος Κουγιουμτζής δεν θα ξεχαστεί από τις μνήμες μας αφού άφησε κληρονομιά ποιοτικά κομμάτια που θα απολαμβάνουν γενιές και γενιές.

Screenshot 2021 02 02T192330.953

Οι Ήξεις Αφήξεις δημιουργήθηκαν το 2016 από τους Κosta Paz και τον Τόλη Ζαχαρη με αγάπη και σεβασμό στο ελληνικό τραγούδι. Μέχρι σήμερα, συνεχίζουν με την ίδια όρεξη και τον ίδιο ζήλο εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Προσαρμόζουν το σχήμα και το πρόγραμμά τους αναλόγως τις επιθυμίες των διοργανωτών (και τον χώρο που λαμβάνει μέρος η εκδήλωση).

Screenshot 6381
Στο βίντεο αναφοράς, συμμετείχε φιλικά η ταλαντούχα Μαρία Ιακώβου, δίνοντας με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία της ξεχωριστό χρώμα και φωτεινή διάθεση στα τραγούδια.

 

Like page Fb: Ήξεις Αφήξεις

Sound mix: E-majore

Video edit: Webookit

Πηγή

Leave A Comment